Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

19 Nisan 2012 Perşembe

Go Kart Üzerine....



Go Kart hakkında ne biliyoruz ? 

Açık tekerlekli motor sporlarının değişik bir türü'dür. Küçük pistlerde kullanımı göze çarpar. Daha profesyonel, özel vasıtalar ile yüksek performans sağlayacak arabalar olarak tasarlandığında, motor sporları içinde de bulunabilir. 250/km/s hızını aşma kapasitesine sahiptirler fakat daha çok eğlence amaçlı kullanımlar da 25km/s hız yapan araçlar bulunmaktadır. Lastikleri bildiğimiz araba lastiklerinden daha küçüktür. Jantları genelde magnezyum ve alüminyumdan yapılır.


3 adet yarış formatı bulunur; Sprint, Dayanım ve Hız Yolu.... 

Sprint; Bu format kısa sayıda turlar için, finali nitelendirmek için, çeşitli puan skorlarının hesaplanması  ve yarışın ayrıntılı kazanını belirlemek için kullanılmaktadır. 15 dk aşmayan sürelerde gerçekleştirilir. 






Dayanım; 30 dk' dan 24 saate kadar, bir veya daha fazla sayıya pilottan oluşmaktadır. Özellikle pit bu formatta çok önem taşımaktadır. Bu format 1986'dan beri kullanılmaktadır.





Hız Yolu; Bu format asfaltta veya oval kil pistleri'dir. 2 düz ve 4 sola dönüşlü virajlardan meydana gelse de, belli başlı pistlerde simetrik ve sık sık paralel biçimde 3'lü ovallerden meydana gelmektedir. 4 turluk yarışlar hızla ilerleme kupasında, 20 turluk organizasyonlarda ana yarışlar içindir. 






go kart yaparken mutlaka şu giysiyi giymeniz gerek gibi bir kuralı yoktur  ama mutlaka kask takmanız gerekmektedir. Ailecek gidip, çoluk çocuk toparlanıp gidebilirsiniz, eğleneceğinize garanti verebiliyorum :) Küçük/büyük herkesin kullanabileceği bir stres atma yöntemi, sonuçta profesyonel değiliz gidip de yarışlara katılmayacağız değil mi ? 

Şahsen ben yakın zamanda arkadaşları toplayıp go kart'a gitmeyi düşünüyorum... :) Yazarken bile eğlendim uff fazla mı abarttım :D 



1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *