Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

12 Nisan 2012 Perşembe

Muhteşem bir Roman....


Size şimdi bir kitaptan bahsedeceğim, aslında bir kitap serisinden benim çok etkilenerek okuduğum, okurken güldüğüm, üzüldüğüm, hikayeyi gerçekten yaşadığım yeri geldiğinde kendiliğinden göz yaşı döktüğüm bir kitap serisi....

Çatı Serisi.... bilir misiniz bu kitabı ?
V.C. Andrews'in yazdığı bu seri çok sürükleyici,etkileyici bir roman... Herkes'in okuması gereken bir roman...




1. Çatı & Serinin ilk kitabı'dır.




2. Çatıdaki Rüzgar & Serinin ikinci kitabıdır. 





3. Gazap Tohumları & Serinin üçüncü kitabıdır.




4. Çatıdaki Dikenler &  Serinin son kitabıdır. 






4 çocuklu mutlu bir aile olan Dollangangerlar Pennsylvania da güzel bir hayat sürerler fakat babaları Christopher'ın 36. yaş gününe hazırlandıkları gün, baba bir trafik kazası geçirir ve vefat eder. Olaylar bu durum ile başlar, maddi sıkıntı ile mücadele eden aile daha fazla dayanamaz ve Corrine (anne) baba evine dönmek zorunda kalırlar. Ama sıkıntılar burada son bulmayacak dahada çok artacaktır çünkü Christopher, Corrine'in üvey amcasıdır ve aile bunu bildiği için corrine red etmiştir. Corrine'nin o evde yaşayabilmesinin tek bir şartı vardır o da ikizlerin, cathy ve chris'in ölmesidir. Ve Foxworth malikanesine taşındıkları andan itibaren bu 4 kardeş çatı katına kilitlenir orada yaşamaya mahkum edilir. Olaylar bununla birlikte başlayıp seri boyunca devam etmiştir. 

Peki V.C. Andrews kimdir ? Asıl adı Virginia Cleo Andrews olup 1923 yılında Portsmouth Virginia'da doğmuştur. Çok zeki bir çouk olduğundan 3. ve 6. sınıfları okumasına gerek görülmemiştir. Bazı romanlarında ki anlatımlar kendi hayatından esinlenerek yazıldığı söylenmiştir, tabi ne kadar doğruluk payı olduğunu bilemeyiz. Gençlik yıllarında geçirdiği bir kaza sonucu o dönemlerini tekerlekli sandalye de hayatını idame ettirmek zorunda kalmıştır. 1984 yılında Virginia'da yılın kadını seçilmiş fakat 1986 yılında ise kansere yenik düşerek vefat etmiştir. 


Şimdi ben bu seriyi tekrar okumaya başlayacağım size de şiddetle tavsiye edebilirim :) 



4 yorum:

  1. ensest kavramıyla tanışmamı sağlayan seri.
    V.C.Andrews'ın rain-fırtına diye devam eden serisinden sonra okumuştum, sanırım yazarın aile içi ilişkilerle ilgili bir problemi var:)

    Ama ne olursa olsun,ne anlatırsa anlatsın sahiden okunması gereken bir yazar

    YanıtlaSil
  2. Aynen söylediğin gibi... Lisedeydim sanırım okumaya başladığım da ve bir solukta okuduğum nadir kitaplardan biri :) ve tekrar okumaya başlayacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Günaydın canım.Benim bloğuma hoşgelgin.Sabah çayına gelmiştim.Ve çatı yı konu alan yazın dikkatimi çekti.İlk kitabını kızım almıştı,ben de okudum,ama beni çok etkiledi.BÖYLE KÖTÜ anne ve anna anne varmıdır diye kendimi sorguladım.Baya üzdü.Devamını okuyamadım malesef.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Günaydınlarr :)
    Teşekürler sende hoşgeldin, sanırım aynı duyguları paylaşıyoruz, bende ilk okuduğum da tüylerim diken diken olarak okudum her sayfasını ve inanır mısın kitabın tüm detayları hala aklımda...

    Nacizane tavsiyem serinin diğer kitaplarını da okumalısın....

    Sevgiyle kalın, gününüz güzel geçsin :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *