Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Biri Tatlı mı dedi ? :)



Biliyorsunuz ki yarın Anneler Günü... Anne denince akla ne gelir desem sanırım anlatmaya cümleler yetmez... Her şey desek bile az gelir.... Aslında konum bu değildi amacımdan şaştım birazcık :) Belkide bağlantılı olduğundandır. :)

Evde öyle oturuyordum birden burnuma böyle muhallebi kokusu geldi, dedim iuno kalk güzel bir muhallebi yap :) Çıkardım malzemelerimi ama bir baktım ki büyük bir borcam çıkarmışım, tamam gene muhallebi yapacağım ama öyle kaselere koymayacağım :)

Borcama sereceğim ve buzluğa atacağım, içine de petibör bisküvi yerleştireceğim diye içimden geçiriyordum ki zaten her şeyi ona göre yapmaya başlamışım :)  

Dedim olmaz ben en iyisi hazır yarın Anneler Günü Bitanecik Anneannemin tatlısından yapayım :) hem aklıma düştü zaten böyle bir hüzünlendim... :( en azından anneanneme hitaben olsun bu tatlım :)



2 kg sütümüzü, 4 ufak paketcik pirinc unumuzu, ! paket Vanilyamızı, 8 yemek kaşığı kadar şekerimizi ve tadından vazgeçemediğim Damla Sakızı Reçelimden 1 Talı kaşığı içine attıktan sonra tencereyi ocağa alıp orta ateşte çevir babam çevir moduna aldım kendimi :)




Efenime söyleyeyim borcama pişen iyice kıvama gelen muhallebimizden tabanına biraz döktüm, sonracığıma bisküvilerimi birer birer yerleştirmeye başladım :)




Sonra üzerine güzel muhallebimizden dökmeye devam ettim :) Yetmez bu dedim 1 kat daha bisküvi ile donattım sonra gene muhallebi ile örttüm üzerini :)


Artık en sonuna geldiğimizde üzerini iyice muhallebi ile kapladım ve hem renk hem de güzel bir tat versin diye Tarçın serptim üstüne, balkona koydum biraz soğusun sonra ki aşama doğruuuu buzlukk :) 
Kendisi buzlukta iyice donduktan sonra servise hazır olacak :) 

Sevgili Anneanneciğimin bana devamlı yaptığı tatlıyı ( onun kadar lezzetli yapamasam da ) servis etmek güzel olacak :) Süslü sevgilim benim özledim seni çok.....



Şimdi tencereyi merak edenler var ise şöyle söyliyeyim ; Tencerenin hakkını tabi ki verdik, dibinde kalan muhallebi ziyan olmadı ve 1 adet yemek kaşığı ile salona babaya götürüldü, kendisi de afiyetle sıyırdı :) Bizde adettir :) Gerçi her evde böyle olduğuna eminim :)

Hepimize Afiyet Olsun...

Tüm annelerin hatta tüm bayanların Anneler Gününü şimdiden kutluyorum....

1 yorum:

  1. ya pardon iunocum da ; Meloş tatlısı yapmak benim görevim değil miydi :-)
    neyse bende Meloş Bisküvi Pastası yaparım o zaman haftaya ....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *