Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Sadece Kebap diyorum :)



Yemek konusunda sorunlarım olduğunu düşünüyorum :) evet normal de zaten çok fazla bir şey tüketen biri değilim ama ağzımın tadını bilir bir vaziyette hayatımı sürdürüyorum... Sabah- Öğle- Akşam takıntım yok ama mesela her daim Balık yiyebilirim, hiç hayır demeyeceğim bir lezzet...

Genelde zaten kırmızı et'e pek hayır diyemem ama çok sık yemem, tavuk derseniz neredeyse 7/24 tavuk yediğim zamanlar oluyor hiç bıkmıyorum, ekmeksiz yanında ayran ile çerez gibi tavuk yemeyi severim :)

Bazen de aç olsam bile yemek yaparken doyuyorum, böyle tam randıman alamıyorum yerken .ünkü ne hikmetse kokusundan mı artık bilmiyorum insan ister istemez doyuyor :)

Biraz önce ofiste öyle konuşurken Kebaplardan açıldı konu ve bir "Cağ Kebabı" ismi zikredildi, şu an canım nasıl istiyor anlatamam size :) Hani görüntüsü, kokusu ve lezzeti damağımda o derece yani yanında bir de açık ayran ooyyy nerelere gidem ben :)

Yatık döner diye biliniyormuş ve genelde keçi/kuzu etinden yapılıyormuş. Erzurum, Artvin bölgelerine ait bir kebap çeşit'i olan yatık döner diye bildiğimiz Cağ Kebabı, önceden terbiye edilmiş etin, odun ateşi üzerinde yatık bir şiş ile pişirilmeye hazırlanmaktadır. Genelde "lavaş ekmeği" ile servis edilmektedir.


Valla canım çok istedi ne olacak şimdi :) 



Bir de "Tandır Kebabı" var biliyorsunuz ki, sanırım içimde bir kebap canavarı var :) Kuyu Kebabı ile aynı şey  diyorlar arasındaki farkı tam net olarak bilmiyorum... 




Testi Kebabını unutmamak gerekiyor. Yozgat yöresine ait bir kebap çeşidi olduğu biliniyor. Biz Kapadokya turuna çıktığımız zaman gittiğimiz bir restaurantta yemiştik açıkçası tadı mükemmeldi, testiyi yanımızda kırmışlardı gayet hoş bir görüntüydü :)



Hadi şimdi sizinde canınız çeksin bana eşlik edin yalnız kalmayayım :) 

7 yorum:

  1. tamam anladık canın çekti ama resimlerini niye koyuyorsun burada yağmur yağıyor ve en yakın dürümcü biraz uzağımda kalıyor.senin yüzünden taaa oraya kadar yürüyeceğim şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. :) Bu duyguyu benimle paylaşın diye, yalnız olmadığımı bilmek istedim :)

    En azından yürüme mesafesinde bir dürümcü var, şu an bana en yakın dürümcü sanırım 1-2 saat uzaklıkta :( yani ben hala o his içerisindeyim :)

    Şimdiden Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. oh god! kahvaltı yapmamış insanlar varken henüz dünyada, böyle bi post hazırlanır mı..

    YanıtlaSil
  4. Ofiste 2 abimiz sabahın köründe bana bunlardan bahsedince, kendime engel olamadım... Ben en ince detayları ile dinledim daha beterdi :)

    YanıtlaSil
  5. hadi kalkın gidiyoruz dürümcüye :):)

    YanıtlaSil
  6. :) evet işte görmek,duymak,okumak istediğimiz cümleler bunlar :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *