Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

7 Mart 2012 Çarşamba

Leziz Bir Yer Buldum :)



Bilmiyorum belki geç kalınmış bir lezzet oldu benim için ama yeri daha önceden biliyordum, gitmek hiç nasip olmadı daha dorusu aman yani diğer yerlerden ne kadar farklı olabilir ki diye düşünmüş olabilirim içten içten :)

Dün gittim evet bayağı da meşhur bir yermiş, valesi bile var kapısında yani ilk defa gördüm. Daha doğrusu kendi kulvarında belki de valesi olan tek yer olabilir (Kuruçeşme tarafı hariç). Tamam sinirlenmeyin adını birazdan söyleyeceğim :) Ne bileyim böyle önceden bir gizem yaratmak istedim :)

Dün akşam iş çıkışı biraz kafa dinleyelim dedik arkadaşımla napsak napsak düşünürken kendisi "Yeşilköy de Dürümcü Baba var bilir misin? " dedi. Duydum ama gitmedim dedim :) o zaman rotamız belli oldu, tüm yollar Dürümcü Baba'ya çıktı. :)

Yer mükemmel evet sıcak bir ortam, hizmet süper ama bana garip gelen şeyler de olmadı değil... Onlardan bahsedeceğim ama ilk başta Mercimek Çorbası'nın tadının ne kadar şahane olduğundan bahsetmeden geçemeyeceğim.:) Arada ki tulum peyniri, acılı ezme, tereyağ bunlar da çok güzeldi. Hele ki bir Gavurdağ'ı Salatası var ki parmaklarınızı yersiniz.... Tabiii Acılı Adana hakkında cümle kurmak dahi istemiyorum :) Size tavsiyem bir kere uğrayın derim yani :)

Bu tarz yerler de Mezeler ve Çay ikram edilir, evet şu ana kadar yanlış giden bir şey yok ama adisyon geldiğin de bu * Mezeler (İKRAM) / Çay (İKRAM) yazılmaz değil mi ? Yani bizim kültürümüz de ikram edilen bir şeyin hususu yapılır mı ? Bilmiyorum ama bana garip geldi sanki bakın siz bu kadar yediniz, bu parayı verdiniz ama bizde size meze ve çay ikram ettik der gibi, bana saçma geldi. Sanki yazılmasa daha mı güzel olurdu....

Birde kapıdan içeri giriyorsunuz hemen sağda .... Kuyumculuk var :) şaşkınım nasıl yani dürümcü de kuyumcu'nun ne işi var :):) Şöyle oluyor o zaman ; Sevgiliniz ile gidiyorsunuz, sevgiliniz çaktırmadan kalkıp kuyumcu'dan yüzük alıyor, kebaplar söyleniyor afiyetle onları yedikten sonra yüzük ortaya çıkıyor teklifi alıyorsunuz, ee malum kabul ediyorsunuz sonra ardından alkışlar alkışlar sonra bir de künefe tatlı baabında :) çok eğlendim ya :)

Hoşuma giden bir şey de ; Yemek yendi, günahımızı ödedik :) fişimiz geldiğinde tabağın içinde kişi sayısı kadar sakız vardı :) Bence bu çok hoş bir davranış :) Tamam soğan kullanmadık ama kullanan arkadaşlar için bence gayet mantıklı :)

Şimdi sizin yapmanız gereken Yeşilköy'e gittiğiniz de Dürümcü Baba'ya uğramak :)



2 yorum:

  1. Sevgili Iuno,

    az önce aslında yazdım ama nedense göndermeden yazdıklarım kayboldu.
    Sana kendi Dürümcü Favorilemi listelemek istedim:

    1) Yufka Dürüm İşleri: Burası Nişantaşında ufacık ama bir okadar da hoş bir yer. Buranın özelliği Dürümün içine kattıkları özel soslar ve bu Sos Formülünü en az Coca Cola Sır Formülü kadar gizliyorlar. Sana tavsiyem Etli Mantarlı Dürüm. Porsiyonlar biraz küçük, yani doymak için en az 2 ad yemek lazım. Teşvikiye Karakolunun tam karşısındaki Sokağa gir, Işık Lisesini az geçince.

    2)Beylikdüzü Atmaca Dürüm: E-5ten Beylikdüzünden Büyükçekmeceye doğru yol alırken hemen yol kenarında. Eski bir amerikan tipi TIR'ı Dürümcüye dönüştürmüşler, oturma imkanı yok, dışarda ayak üstü yiyorsunuz. Dürümün yanına plastik bardak içinde turşu ve biber veriyorlar. Dürümleri çok leziz ve sanırım gece geç saate kadar açık. Yani yolu o tarafa düşen mutlaka bir uğrasın derim.Oralarda ikamet ederken az gitmedim:-)

    3)isimsiz Dürümcü: Fulyadan Beşiktaş Ihlamura giderken eski BJK Fulya Tesislerinin tam karşısında yol kenarında. Burası da yine ayaküstü Dürüm yenilen bir yer. Tek handikapı: henüz faal olduğu günleri çözemedim, bi gidiyorsun var bi gidiyorsun yok. Neye göre bunu belirliyor anlamış değilim.Ama gittin ve baktın bahsettiğim Dürümcü yerinde yok o zaman az ileride YES kardeşler var. isimden de anlaşıldığı gibi bu YES mekan sahibi Yasin Eyüp Samet (yoksa Servet miydi yahu) kardeşlerin isimlerinin başharfleri. Burada oturma imkanınız da var. Ancak benden sana tavsiye Iuno, sipariş verirken altını çizerek ve döne döne acısız istediğni söyle yoksa hem Dürümden hem Hayattan soğuturlar seni benden söylemesi. Adamlar acı manyağı yapıyo yoksa:-)
    Haydi afiyet olsun!!

    YanıtlaSil
  2. Benim gibi kebap düşkünü birine bu kadar yer söylemen sanırım çok iyi olmadı :) Yani ben buralara alışırsam bir süre sonra oturduğum yerden kalkamayabilirim :) Senin damak tadına güveniyorum, değişik mekanlar, değişik tadlar ile karşılaşacağımı düşünüyorum :)

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim :) Mutlaka gitmeye çalışacağım :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *