Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

2 Mart 2012 Cuma

Suskunlar mı ? Sleepers mı ?





Show Tw'de Suskunlar diye bir dizi başladı. İlk bölümü 01/03/2012 günü
yayınlandı. Dizinin fragmanlarını izlediğim de vay arkadaş dedim sağlam bir diziye benziyor mutlaka izlemem gerekiyor diye düşündüm. ama benim garip bir huyum var sevdiğim dizileri, izlemek istediğim dizileri gününde yayınlanan kanal da izlemiyorum, reklamlar beni kasıyor, bu sebepten dolayı ertesi gün internetten izlemeyi tercih ediyorum. Reklam manyağı olmaktan iyidir. Diziyi izledim ilk bölümü evet hoş olmuş, hikaye sağlam, oyunculara zaten lafım yok yani izlenesi bir dizi olmuş. Gerçi Ezel'den sonra bu tarz konulu diziler ortaya çıktı. Mesela "Son", "Uçurum" bir de şimdi "Suskunlar". Dizi hakkında ineternette araştırma yaparken http://www.imdb.com/title/tt0117665/ şöyle bir link ile karşılaştım. Nedense dizinin adı ile bağlantılı sayfalar da çıktı.

Filmin Adı          : Sleepers
Gösterim Tarihi  : 22 Kasım 1996
Oyuncular          : Brad Pitt, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Kevin Bacon, Jonathan Tucker.......
Filmin Konusu    : 4 çocuk şaka yaparken yaşlı bir adaamın yaralanmasına neden olurlar, New York'taki Wilkenson Center'da 1 yıl kadar hapishane de yatan bu 4 arkadaş, gardiyanlar tarafından kötü muamele, dayak yeme, cinsel istismar gibi durumlar ile karşı  karşıya kalırlar. Aradan 13 yıl geçtikten sonra ise gardiyanlardan intikam alma fırsatını yakalarlar. Bunun akabin de gelişen olaylar filmin gidişatını belirler.




Şimdi bizim dizimizi ele alalım;

Filmin Adı          : Suskunlar
Yayın Tarihi       : 01/03/2012
Oyuncular          : Sarp Akkaya, Murat Yıldırım, Aslı Enver.......
Dizi Konusu       : 5 arkadaş, şaka yaparken yaşlı bir adamı öldürüyorlar. Bu 5 çocuğun o olaydan sonra yaşadıkları şu anda gösterilmiyor ama anlıyoruz ki filmdeki gibi kötü olaylara maruz kalmışlar. Ve bunlar hakkında konuşmama kararı almışlar. Aradan 20 yıl geçiyor bu zaman zarfı içinde herkes kendi yaşamlarını kuruyor, içlerinde en şanlı olan Ecevit (Murat Yıldırım)..... Henüz ilk bölüm olduğu için çok detaylı bilgiye hakim değilim.
Dizi Web site     : http://www.suskunlardizisi.net/
Sadece ulaşılan bilgi şu yöndedir;
Yapım şirketi TIMS PRODUCTIONS
Yapımcı: Timur Savcı
Yönetmenler : Umur Turugay, M. Çağatay Tosun, Çınar Lostuvalı
Senaryo : Pınar Bulut


Ben dizinin sitesin de konu ile alakalı herhangi bir bilgiye ulaşamadım, konusu nereden çıkmıştır? Nereden esinlenilmiştir? bunlardan bahsedilmemiştir evet belki filmden kitaptan esinlenilmiş olabilir ama netice de emeğe saygı gösterilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum.

Ayrıca Sleppers "Lorenzo Carcaterra" tarafından yazılan bir kitap olarak karşımıza çıkıyor.
??


1 yorum:

  1. http://turkce-fragman.blogspot.com/2012/03/suskunlar-2bolum-fragman-8-mart.html?showComment=1331914836891#c8621695900744086365

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *