Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

18 Eylül 2012 Salı

Vito Franco tarafından ilginç bir araştırma....




Palermo Üniversitesinde patolojik anatomi prof. olan Vito Franco bizlerinde bildiği en öenmli sanat eserlerinden bazılarını etkileyen sağlık durumlarına dair sebepler buldu. Kemik problemleri, böbrek taşı vbg. gibi bilumum sorun tespit ettiğini söyleyen Prof. Vito Franco'nun incelediği bazı sanat eserlerine bizde bakalım....


İlk olarak herkesin bildiği Mona Lisa Portresinden başlamak istiyorum; 

Sanat eseri üzerinde yapılan incelemelerde Prof. Vito Franco'nun, Mona Lisanın cildinin altında yüksek miktarda kolestrol nedeni ile oldukça fazla miktarda yağ asidi toplanmış olduğunu düşünüyor ve buna ek olarak sağ gözünde muhtemelen lipoma ( habis olmayan bir yağ topağı ) olduğunu da düşünüyor. 



Velazquez'in "Las Meninas - Nedimeler" adlı tablosunda ise; bir guatr hastalığı olabileceğini bulgusunu göz önüne almıştır. Tablodaki küçük kızın guatr hastası olabileceğini düşünmektedir. 







 Rafael'in Atina Okulu Portresinin de incelendiği görülüyor ve bu tabloda Dr. Franco tarafından bulunan hastalık ise; Mikelanj'ın bir idrar yolları rahatsızlığı yaşadığı ve dizlerindeki şişliğin vücudun aşırı üre toplamasından kaynaklanabileceğini düşünüyor.














Parmigiano'nun uzun boyunlu Meryem Tablosu ise dr. vito franco tarafından marfan sendromu (  anormal bağ dokusu yapısı ile karakterize bir sendrom ve bir çok sistemi aynı anda etkilemektedir. ) olduğunu düşünmektedir. Buna ise uzun boynu ve uzun parmaklarından yola çıkarak düşünmüştür.  





















Ne yalan söyleyeyim bir tabloya bu kadar anlam yüklemem ama bu işi yapan kişiler var doğru mudur? değil midir ? bilmiyorum fakat ilginç geldi açıkçası bir tablo üzerinde inceleme yapıp bu tarz şeyleri bulabiliyorsak herhalde aşırtı detaylı bir inceleme yapsak neler çıkar karşımıza....

Benim açımdan ilginç bir bilgi yüklemesi oldu sizi bilemiyorum :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *