Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

6 Aralık 2015 Pazar

Cumartesi Gezmesi...




Cumartesi günü adeta bir dünya turu yaptık diyebilirim, hele birde o istanbulun şahane trafiği eşliğinde :) Aslında program basitti ama biraz da spontane geliştirdik her şeyi. 

Hafta arasında kahvaltı için rezervasyon yaptırmıştım. Kahvaltı için seçtiğim yer ise Salacakta bulunan Why Not 61 adlı mekan oldu. Eğer kahvaltı veya akşam yemeği için rezervasyon yaptıracak isem genelde nerede olduğuna değil daha önce gitmediğim yerleri tercih ederim, yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. Bu nedenle bu sefer de burayı tercih ettim ve seçim yaparken genelde mekanlarla ilgili yorumları pek okumam çünkü herkesin zevki farklıdır bu yüzden de acaba mı ? düşüncesine girmek istemediğimden dolayı pek yorum okumayı tercih etmiyorum. Sonucunda iyi veya kötü çıkacaksa da kendim görmeliyim bunu :) 


Ama Why Not 61 adlı mekana hiç tereddüt etmeden gidebilirsiniz, mekanın güzelliği dışında, sunumların güzelliği dışında önem verdiğim bir şey daha vardır bu da çalışanların güler yüzlü olmaları, bu yüzden bu mekan bu konuda da bir hayli iyi, kahvaltımız boyunca keyifli ve zevk aldık, gözümüz de doydu, karnımız da doydu :) 

Kahvatımız bitti anadolu yakasını tavaf edelim dedik, Maltepe, Ataşehir, Kadıköy, Moda dolandık durduk :) en son artık bir yerde oturalım bir yemek yiyelim dedik tabi bu sırada Kadıköy civarındaydık, hemen aracımızı ispark'a bıraktık ve o kuru soğukta ne yesek araştırmasına girdik :) 

Açık konuşmak gerekir ise ben normalde dışarıda Döner yiyemem, midem rahatsız oluyor ama uzun zamandır şu Kasap Döner de bir deneme yapmak istiyordum. O zaman dedik buraya girelim artık şansımıza göreceğiz :) Kadıköyde bulunan kasap döner biraz hizmet açısından eksik buldum ama herhalde yoğunluktandır diye umuyorum ama bunun dışında döneri yumuşacık ve beni gece boyunca  hiç bir şekilde rahatsız etmedi, en azından benim için güzel bir deneyim oldu ağrıda çekmemiş olsam işin güzel kısmı olarak kaldı :) 


 Burası neresi mi ? Burası Leman Kültür  Kadıköy Şubesi :) 
Nasıl cici nasıl güzel bir yer, içeride her bir köşeyi incelemekten inanın menü den bir şey seçip de sipariş veremiyorsunuz ay hele o menüsü yok mu ? resimlemeyi unuttum malesef kusura bakmayın :) Birazdan fazla kalabalık olduğu için içeride oturmak için biraz bar kısmında beklemek zorunda kaldık ama öyle çok değil, aşırı bir sirkülasyon var bu yüzden en fazla 5 dk bekledik belkide :) 




Ne içsem, ne içsem diye bakarken, türk kahvesinde karar kıldım ve bir adet Cilveli Kahve söyledim, ay yok yanlış duymadınız kahvenin adı Cilveli Kahve :) Osmanlı döneminden kalan bir kahve çeşidi, okduğuma göre aslen, kahve bol köpüklü bir şekilde fincana döküldükten sonra üzerine çifte kavrulmuş, öğütülmüş badem ve iki çeşit baharattan oluşan bir karışım dökülüyormuş. Kahvenin yanında bir kaşık veriliyor ve ilk önce bademler yeniliyormuş, ardından kahve içiliyormuş. Fakat burada gelen Cilveli Kahve braz daha değişik idi, evet badem tadı var idi ama ek olarak meyve karışımlarından da oluşuyordu, tad olarak harika yani utanmasam 3-4 fincan daha içerdim :) yanında gelen atıştırmalık ise püskevit :) eti finger arası lokum :) 

 Sonrasında bir Latte içtikten sonra kahveye doyduğumu ve çaysadığımı hissettim ve vurdum çaya :) Çay tabağının içindeki altlık çok güzel :) "Gülüyorum o halde varım :) " hatta giderken ben bunu alıyorum dedim :) sağolsun başka isterseniz verebiliriz dediler :) 

Yani demem o ki Cumartesi günümüz bol atraksiyonlu, bol kahkahalı, bol eğlenceli, bol trafikli geçti. Dedim ya dünya turu yaptık diye, şimdi ikamet adresi Beylikdüzü olunca bizim olayımız bir uçtan diğer uca gitmek gibi bir şey oldu :) Umarım sizinde cumartesi gününüz mükemmel geçmiştir Leman Kültür'e mutlaka uğramanız dileğiyle :) 



6 yorum:

  1. Çok iyi bir yazı :))

    sizde benim blogumu ziyaret edermisiniz ?

    http://modavon.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, beğenmenize sevindim :) tabi ki memnuniyetle

      Sil
  2. Her gününüz böyle neşeli mutlu geçsin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, hepimizin yüzünde gülümseme eksik olmasın :) Sevgiler

      Sil
    2. Sayenizde haftasonunu şimdiden iple çekmeye başladım :) severek okudum.

      Sil
    3. Zaten bir tek hafta sonlarından zevk alabiliyoruz bu yüzden en güzel şekilde geçirmek bir nevi kendimizi tedavi etmek manasına geliyor bence :) umarım sizinde hafta sonunuz çok güzel geçer :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *