Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

2 Aralık 2015 Çarşamba

Kedisel....




Kedidir kedi :) evet ben bir hayvan severim hatta evet ben bir kedi severim, baba evindeyken de kedimiz var idi, evlendim şu anda benim evimde de kedi var hatta annemlerde şu an evde baktıkları 4 tane, dışarıda baktıkları bir sürü kedi var... Ve bir kedi ile yaşamaktan gayet memnunum aslına bakarsanız biz bir kediye sahip değiliz, kedimiz bize sahip... Annem bize hayvan sevgisini öğretti, annem derdi ki bir kimse hayvan sevmiyorsa bir insanı asla sevemez... ki bana göre çok doğru. Biz bir kediyi incitmeyiz, biz bir karıncayı da incitmeyiz, biz bir köpeği beslerken, dışarıda ki kuşu da besleriz, bizim için hayvan sevgisi sadece kediden ibaret değildir. Eğer imkanım olmuş olsa bahçeli bir eve sahip olsam o bahçede kedisi, köpeği, kuşu yardım edebileceğim bütün hayvanlar olur. Ayrıca bir hayvan ile işe yaşamak size sabırı, hoşgörüyü, sevgiyi, sadakatı, az ile yetinmeyi, ufak şeyler ile eğlenebilmeyi öğretir en azından ben bu düşünceye sahibim. 

Az şekerli adlı sitede okuduğuma göre; Uzmanlar, bebek ve çocukların büyürken evcil hayvanlar ile birlikte olmalarının somut avantajları olduğunu belirtiyorlarmış. Bence çok doğru, hayvan sevgisi çok ayrı bir şey en nihayetinde senin benim gibi oda bir canlı, senin su içmeye mi ihtiyacın var ? evet onun da suya ihtiyacı var, senin uyumaya, yemek yemeye mi ihtiyacın var? evet onunda bunlara ihtiyacı var, peki sen bunları kendin düşünerek veyahut yeri geldiğinde birinden isteyerek yapabiliyor musun? evet yapabiliyorsun, peki o senin yanına geldiğinde derdini anlatmaya çalıştığında o hayvanı neden itip kakıyorsun, neden kendini onun yerine koymuyorsun, neden ona da bir kap su bırakmıyorsun, neden bir parça mama vermiyorsun ve neden elini ona sürmeye çekiniyorsun!!!

Allah kısmet ederde bir evladım olur ise, elbet kedim ile birlikte yaşayacak... Sonuçta kedim de bu evin bir bireyi, tıpkı sen-ben gibi....






Kaynak : Az Şekerli


6 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu ve postlarinizi yeni simdi takip etmeye basladim. Bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, teşekkür ederim hoşgeldiniz sefa getirdiniz :) tabi ki memnuniyetle

      Sil
  2. benim oğlum kedisi ile yatar kedisi ile kalkar bebekliğinden beri de kedi köpekle hep iç içeydi hiç bir zararını görmedim aksine çok mutlu bir çocukluk geçirdi bu sayede herkese tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar güzel :) benim etrafımda da var hiç bir sıkıntı yaşadıklarını duymadım şimdiye kadar aksine dediğiniz gibi mutlu mesut beraber büyüyorlar :)

      Sil
  3. Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin umarım çoluk çocuklu kedili bir yaşamınız olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, amin inşallah :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *