Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

29 Mart 2012 Perşembe

Gene bir araştırma sonucu :)




Ve gene biz kadınların üzerinde yapılan bir araştırmaya göre ( zaten denek gibi olduk haberimiz yok :D )

Dr. Jennifer Baumgartner (ABD'li klinik psikolog) yeni yazmış olduğu kitabında, biz kadınların seçtiği kıyafetler ile iç dünyamızda ki zayıf ve güçlü noktaları yansıttığımızı anlatmış.

Neymiş efendim günlük kıyafetlerinde göğüs dekoltesini tercih eden kadınların hayatlarında kendilerini kontrol edecek bir güç arayışı içinde olduğunu gösterirmiş...

Giydiğimiz kıyafetleri gereğinden fazla takı ile kombin eden kadınların özgüven eksikliği olduğu görülürmüş ve ayrıca takılan mücevherler ile etrafı büyülemeye çalışanların genellikle maddi sıkıntı çektiği belli olurmuş

Dr. Jennifer Baumgartner 'a göre "Giydiklerimiz iç dünyamızda olan her şeyi dış dünyaya yansıtan bir ayna gibidir." gibi bir düşüncesi var imiş.

Ofiste gömlek düğmelerimizi boynumuza kadar ilikleyen kadınlar patronlarına, "Dişiliğin ön plana alınması zayıflığın göstergesidir." mesajını vermekteymiş.


Mesela çok kısa bir etek ile dışarı çıkan genç bir kızın insanların dikkatini çekme isteği içinde iken, aynı bir kıyafet ile dışarı çıkan yaşlı bir kadının, yaşını inkar etme eğiliminde olduğunun göstergesiymiş.



E peki şimdi ben bu test sonucuna göre ben bir kendimi analiz edeyim :)

* Günlük olsun gece olsun abartısız göğüs dekoltesini severim,
* Küpe çok olmasa da "yüzük ve kolye" vazgeçilmez aksesuarımdır.
* Gömlek çok fazla giymem, giydiğim zamanda öyle boğazıma kadar iliklemem.

Şimdi kendimi kontrol edecek bir güç arayan, etrafımı büyülemeye çalışan ve artık para nedir unutmuş olan, öz güven yerler de zaten, patronlara sosyal mesaj bile veremeyen biriyim o zaman ben :D

Bumu dur yani ? Oturdunuz, düşündünüz, araştırmasını yaptınız, kafa patlattınız sonuca gel :) Şimdi saçma desem ayıp olacak, kadın o kadar uğraşmış bir şey yapmış, doğru desem kendimi olmayan bir kişiliğe büründürmüş olacağım... :) En iyisi şöyle demek sanırım o araştırma içinde benim gibi kadınlar yok :)





1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *