Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

30 Mart 2012 Cuma

Tütsü Üzerine....



Tütsü hakkın ne biliyoruz ? Tütsü'nün kokusundan hoşlanır mısınız ? Eviniz de tütsü var mıdır ? Ben çok mu soru sordum :)

Tütsü; Bazı inanışlara göre ölü aile üyelerinin dünyevi işler ile ilgilerini kesmediklerini ve yaşayan kişilerin kaderlerini etkileyebilme imkanlarının bulunduğu inancında'dır. Her kültür de vefat eden kişiler için bir cenaze töreni yapılır fakat bu atalara tapınma olarak adlandırılmaz. Hatta eski zamanlar da sara ve diğer hastalıkların tedavisinde de kullanılırdı.

Eğer kendiniz bir tütsü yapmak isterseniz bunun da yolu var ; Marangozdan temin edeceğiniz çok ince şekilde çekilmiş talaş,Eminönü'nden bulabileceğiniz "sakız ve reçine", tarçın, karanfil vbg. aramotik elamanlar. Tütsü bu malzemelerin karışımı ile ortaya çıkıyor. Karışım iyice yumuşak kıvama geldikten sonra eliniz ile şekil verebiliyorsunuz. Peki ne çeşit tütsüler var birazda onlara bakalım....



* Yardley, Magnolia, chandan, Rain Forest, Rose, Orange, Saltana, Jasmine, Violet, Strawberry, Lime, Erotik, Darshan, Sun, Heena, Lily, Aphrodesia, Myrrh, Cinnamon, Musk, Sage, Citronella....

Citronella : Güney Asya otundan elde edilir. Uykusuzluğa iyi gelen tütsülerden biridir.

Yardley : Sandal ağaçlarının ve limon aroması karışımıdından oluşur. Rahatlatıcı, huzur verici, hafızayı yenileyen ve meditasyonlarda hipnoz seanslarında kullanıldığı söylenir.

Magnolia : yoğun bir şekilde manolya kokusu içerir. Ferahlatıcı, mutluluk getiren, karşı cinsi çeken, aşkı yeniden canlandıran bir yönü vardır.

Chandan : Pratik zekayı arttıran, konsantrasyonu sağlayan bir özelliği vardır.

Rain Forest : İletişimi arttırır ve uykusuzluğa iyi gelir. İnsanın kendisini sevmesine yardımcı olur. Yağmur ormanlarının o tazeliğini size taşır.

Musk : Misk otunun egzotik kokusu sizi sakinleştirmeye yetebilir. Nazar'ı ortadan kaldırır. İkili ilişkiler de tarafların gerçekleri dile getirmesine yardımcı olur.

Rose :  İnancı sağlamlaştıran, aşkın sembolü olan ve özellikle fobileri olan kişilerin tedavisinde tamamlayıcı olarak kullanılır.

Orange :  Sinir bozukluklarına iyi gelir.Yoga, meditasyon gibi durumlarda faydalı olabilir.

Saltana : Üzüm aroması ile bedeni ve zihin gücünü arttırdığı söylenir. Tazelik/güzellik verir aynı zamanda kalbi canlı tutar. Kimi kişiler şans getirdiğini söylemiştir.

Jasmine : Yasemin bahçelerinin tazeliğini yaşatır, saf ve arınmışlığı temsil eder, bencil kişilerim kendilerini görmesinde yardımcı olur. Yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır.

Violet : Bedeninizin ihtiyacı olan rahatlığı yaşatır. Sinirleri yatıştırır, medyumluk yapan kişilere oldukça yararlı olduğu söylenir.

Strawberry : Endişeyi yok edebilir, sakin ve anlayışlı olmanızı sağlar, zekanızı açar. Umudun simgesi olduğu söylenir.

Sage : Adaçayının taze kokusu sise huzur verecektir. Metobolizmayı dengeler ve bedeninizi gençleştirici özelliğe sahiptir.

Cinnamon : Tarçın kokusu seviyorsanız işte tam size göre bir tütsü. Rahatlamanıza yardımcı olur, iştahınızın açılmasında yardımcı olur, hayal gücünüzü oluşturur ve tarçın kokusu kan basıncını da dengelemeye yarar.

Lime : Ihlamur çiçeklerinin güzel kokusuna sahiptir. iletişimi kolaylaştırır, cesaret verir.Vücut direncinizi arttırmanıza yardımcı olur.

Erotic : Egzotik çiçeklerden oluşan bu karışım oldukça gevşetici ve huzur vericidir. Afrozidyak etkisi yaratır.

Darshan : Sinirlerinizin gevşemesini istiyorsanız doğru kokudan bahsediyoruz. Huzurlu bir ortam sağlar, Uyum içinde yaşamayı, birlikte hareket etmeyi sağlar.

Sun : Güneşin sıcaklığını hissetmenize yardımcı olur. Karşı cinse daha büyüleyici gözükmenizi sağlar, Kabuslarınızdan sizi çeker alır.

Heena : Gizemli bir kokudur. Yaşadığınız ortama mutluluk katmak istiyorsanız heena kullanmanızda fayda var. Orman kokusudur. Sadakatı temsil eder.

Lily : Su zambağının egzotik kokusu sizi ferahlatıcı ve tazeleyici etkisi vardır. Temizliği temsil ettiği söylenir, aşkını ifade edemeyenler için çekim gücü vardır.

Aphrodesia : Uzak Doğu'nun huzurunu taşır. Zihinsel aktiviteyi dengeler, unuttuğunuz rüyalarınızı hatırlamanıza yardımcı olur.


Myrrh : Sarı sakız yada mür deneir. etkileyici bir kokuya sahiptir, sizi sükunete sürükler. 



Sizleri bilmem ama ben fresh kokuları seviyorum, çok sık bir şekilde yakmam ama genelde rahatlamak için kullandığım olur. Odaya verdiği kokusu hoş olabiliyor. :) 





2 yorum:

  1. ben sevmem, baş ağrısı yapıyor...

    YanıtlaSil
  2. fresh kokuları tercih edebilirsin aksine rahatlatıcı özelliği vardır.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *