Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

14 Ağustos 2014 Perşembe

Fethiye Günlükleri ""Koylar"" :)



Şimdi bu 15 günlük tatilde Fethiye de hangi koyları gittik, hangi koyları keşfettik ondan bahsedeceğim... Bu sefer kültür gezisi yok çünkü daha öncesinde bunu yapmıştık :)

Bu sefer gidebildiğimiz bütün koylara gittik hatta alanı genişletip Kaş tarafına bile gittik :)

Şimdi sıralamaya başlıyorum ;

* Kuleli Koyu



















Burayı anlatmaktansa direk sizin için denizin içinin nası gördündüğüne dair bir resim paylaşmak istedim. İşte tam da buraya gelirseniz böyle bir denize gireceksiniz emin olun....
Burada giriş ücreti 10 TL
İsterseniz sadece 10 TL verip alandan yararlanabiliyorsunuz ama derseniz ki biz şezlong da isteriz o zaman
2 şezlong 1 şemsiye için de 10 TL vermeniz gerekiyor.
ama derseniz ki köşk alalım daha rahat olur, köşk için ise 15 TL vermeniz gerekiyor.

Biz genelde köşk kiraladık ayrıca şezlong aldık, çünkü taşlık ve çok sıcak o yüzden en azından güneşlenirlen boğulmayalım diye şezlong mantıklı :)




* Kalkan Beach 

















Kaş - Kalkan maceramızda yok artık böyle de deniz mi olur dediğimiz yerlerden biri burası da :) yalnız deniz ayakkabısı almayı unutmayın yoksa çok zorlanıyorsunuz benden söylemesi :)




* Kaputaj Plajı  ( Kaş ) 


















Burayı görmeden asla ve asla bu bölgeden ayrılmayın derim ben, biraz meşakatli  ama değer :)
İnmek için sadece 191 merdivencik atlatmanız gerekiyor tabi sonrasında da o 191 merdiveni çıkmanız gerekiyor :) Mükemmel bir denizi var, girdiniz mi çıkmak istemiyorsunuz... Turkuazdan maviye kademe kademe giden bir renk skalası düşünün heh işte aynen onun içinde yüzüyorsunuz :)



* Patara 

















Burası bizim 1 numara dediğimiz plajlardan biri oldu, alabildiğine upuzun bir plaj, dalgaların zaman zaman özellikle kışın sahile aşırı derecede vurmasından dolayı kumun bir türlü kuruyamadığı bu yüzden orana burana yapışan kumların olmadığı bir kumsal.... Denize girmek biraz cesaret istiyor yani bir hamle ile dalmanız gerekiyor ama bunla kalmıyor tabi bazen dalgalar ile birlikte sıcak su bazen de soğuk buz gibi su geliyor, dengeliyorsun yani ne üşümene ne de yanmana izin veriyor :) Sonra asıl önemli olan tuzlu su dan sonra duş almak isterseniz gidip duşuda kullanabilirsiniz ama buna gerekyok hemen denizin karşısında Saklıkent ten gelen suyun birleştiği bir tatlı su var on numara ve buzzzzzz gibi öyle gireyim de iki bıç bıç yüzeyim yok gireceksin dalacaksın çıkacaksın devamlı bunu yaparsan sorun yok ama azıcık keyif süreyim diyorsan bir kere donmayı göze alacaksın söyleyeyim :)

Burada da Green Park diye bir tesis var, köşkleri var, şezlongları var eğer köşk almak isterseniz 30 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekmektedir ama biz köşk almadık çünkü genel anlamda esen bir yer ve denize girip çıktığınızda zaten yeteri kadar serin oluyorsunuz ve ısınmak için güneşe ihtiyaç duyuyorsunuz :)



* Gemiler Koyu 



















Burası ilk tercihlerimizdendi. burası da güzeldi denizi güzel, Kayaköy'ün içinden geçip gidiyorsunuz... Sabah erken uyanıp yola koyulursanız gitmeden önce Kayaköyün içinde güzel kahvaltı yapabileceğiniz yerler var ve oldukça iyiler, tavsiyem önce kahvaltı yapın sonra bu koya gidin :)


Bu kadar değil tabi ki daha yazacak bir sürü koy var :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *