Hoşgeldinizz :)

Powered By Blogger

Translate

27 Kasım 2015 Cuma

Gıda Adaletsizliği...


Almanya Haftalık, 1400 TL

İstanbul, Türkiye Haftalık, 400 TL

Çad Haftalık, 3,5 TL



İnsan yemeden dayanabilir ama su içmeden dayanamaz derler, Can boğazdan gelir derler, 
yemek, yemek güzeldir derler.... Evet yemek güzeldir, değişik tatları denemek güzeldir, örneğin bir canınız suşi yemek istediğinde gidip bir suşi menüsüne 130 TL verir misiniz ? Ben vermem zaten suşi de sevmem. Kaliforniyalı fotoğraf sanatçısı Peter Menzel 24 ülkeyi dolaşıp 30 aileyi ziyaret edip ve bu ailelerin 1 haftada neler yediğini fotoğraflamak istemiş buna istinaden de haftalık gıda ihtiyaçlarının maliyetlerini hesaplamış. bu 24 ülke arasında; Almanya, Japonya, Çad, Türkiye, Mısır, Amerika, Avustralya, Butan Krallığı, Ekvador, Grönland, Guatemala, Hindistan, İngiltere, İtalya, Meksika, Mali ve Moğalistan var..


BM'nin yayınlamış olduğu Dünyadaki Gıda Güvensizliğinin Durumu raporuna göre her 9 insandan biri açlık ile mücadele ediyor ve ülkelerdeki ortalama gelir düzeyine sahip ailelerin bir haftada gıda için harcadıkları tutarlarını görmek ortadaki adaletsizliği gözler önüne seriyor.

Peki siz hiç bunun hesabını yaptınız mı? Evinize 1 haftada ne kadarlık gıda masrafı limiti ayırıyorsunuz? Acaba marketlerde görüp aldığınız her şey ihtiyacınız olan şeyler mi ? İsrafı ne kadar önlüyorsunuz ? Örneğin ne kadar sıklık ile kırmızı et yiyorsunuz? Sebzeyi ne kadar tüketiyorsunuz? Sağlıklı beslenicez diye marketlerin organik reyonlarına ne kadar uğruyorsunuz ve bunlara bir servet yatırıyor musunuz ?


Peter Menzelin arşivinden bu araştırmanın tüm resimlerini görmek isterseniz  What I Eat  tıklamanız yeterli....


Kaynak : Gaiadergi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İletişim Güzeldir :)

Ad

E-posta *

Mesaj *